اجزا بالابر ساختمانی کدامند
بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی یکی از پر استفاده ترین نوع بالابر های موجود در بازار می باشد.همان طور که می دانید بالابر های ساختمانی دارای اجزای مختلفی می باشند که بهتر است اشاره کوچکی به آن بشود، این اجزا شامل الکتروموتور، گیربکس، وینچ، سیم بکسل، جعبه نگه دارنده، پایه ها، ریل، کرپی ها، قلاب و باکت می باشد.
اجزای بالابر ساختمانی
موتوری که در بالابر ساختمانی وجود دارد باعث تبدیل شدن نیروی الکتریکی به نیروی دورانی می شود که باعث به حرکت در آمدن سیم بکسل می شود.
جهت تنظیم دور الکتروموتور از گیر بکس استفاده می شود که باعث کاهش دور موتور در راستای افزایش نیروی خارجی می باشد. گیربکس به کار رفته در بالابرهای ساختمانی معمولا از نوع حلزونی می باشد تا در زمان از کار افتادن الکتروموتور یا قطع برق قفل می شود و بر نمی گردد تا حادثه ای بروز نکند.
-
قرقره بالابر ساختمانی:
این قسمت از بالابر های ساختمانی در جهت هدایت و جمع کردن سیم بکسل و جلوگیری از پیچش سیم استفاده می شود. جنس قرقره معمولا از فولاد می باشد تا استحکام کافی را در برابر سایش و فرسایش را داشته باشد.
طنابی فولادی که در هسته خود چند کابل وجود دارد که به دور هم پیچیده شده است. این قسمت در اندازه های گوناگون ساخته می شود. این قسمت نیروی دورانی تولید شده در الکتروموتور را به باکت بالابر منتقل می کند.
همان طور که گفته شد باکت بالابر در راستای انتقال مصالحی از قبیل: سیمان، ماسه، شن … . این قسمت در ظرفیت های مختلف بسته به نیروی قابل حمل توسط بالابر ساخته می شوند.
-
پایه بالابر:
این قسمت باعث قرار گرفتن بالابر بر روی سطح می شود و ریل هم نیز باعث اتصال به آن اجزای شاسی این وسیله را تشکیل می دهند.
بالابری دارای ویژگی های ایده آل می باشد که دارای پایه های با مقاومت و ایمن باشد و الکتروموتور مورد استفاده در آن دارای سیم پیچی تمام مس با کیفیت و با آمپر کم باشد و دارای گیربکس هایی با دندانه های با کیفیت باشد.
نکات لازم در استفاده از بالابر ساختمانی
- بالابر ساختمانی برای جابجایی مصالح طراحی شده است اما عده ای به غلط از آن به عنوان نفربر استفاده می کنند که می تواند باعث ایجاد خطر و آسیب در فرد شود.
- توجه به ظرفیتی که برای باکت بالابر در نظر گرفته شده است می تواند باعث افزایش عمر مفید این وسیله شود. برای مثال در مورد باکت هایی که ظرفیت مفید آن ها 250 کیلوگرم است باید تا حداکثر 250 کیلو گرم مصالح ریخته شود.
- بهتر است بجای گذاشتن گونی شن بر روی پایه های بالابر ساختمانی جوش زدن این قسمت به آهن ساختمان است زیرا این فعل امنیت کاری در استفاده از بالابر را بیشتر می کند.
- در صورتی ارتفاع ساختمان از 25 متر بیشتر باشد لازم است از الکتروموتور های ترمزدار برای حمل بار استفاده کرد همچنین در شرایط آب و هوایی نامتعادل و طوفانی از بالابر ساختمانی استفاده نکنید تا هوا در وضعیتی متعادل قرار بگیرد.
طریقه راه اندازی بالابر های ساختمانی
بعد از این که بالابر و اجزای آن را در جایگاه خود مستقر کردید که برای باید پایه هارا در فاصله مناسب قرار دهیم و در مرحله بعد ریل را روی پایه ها مستقر می کنیم، سپس پیچ ها را جیگذاری کرده و آنان را سفت می کنیم. برای اینکه از استحکام پایه اطمینان کسب کنید می توان با قرار دادن چند گونی بر روی آنان، از لغزش احتمالی آن ها جلوگیری کرد. در اقدام آخر می توان انتهای ریل هارا بوسیله خاموت یا میلگرد بست تا هیچ گونه احتمالی برای جدایی اتصالات وجود نداشته باشد.
نکات لازم و اساسی در خرید بالابر ساختمانی
قبل از اینکه بالابر مناسب خود را انتخاب کنید لازم است در ابتدا بالابر مناسبی را گزینش کنید تا بتواند با قدرت و امنیت کافی کمک شایانی در جابجایی مصالح برای شما داشته باشد. برای انتخاب بالابر ساختمانی، لازم است به نکات مختلفی توجه کنید که به صورت موردی به آن ها اشاره می کنیم.
- سه فاز یا تک فاز بودن برق محلی که در آن مشغول به کار هستید بسیار مهم می باشد، زیرا باید از الکتروموتوری استفاده کنید که منبع تغذیه آن متناسب با برق ساختمان باشد.
- کیفیت موتور و ضخامت شاسی، سلامت ریل ها و پایه های بالابر مواردی هستند که لازم است در انتخاب بالابر ساختمانی به آن ها توجه شود.
- میزان دور موتور از موارد دیگری است که باید به آن توجه کنید.
- توجه به متراژ سیم بکسل که معمولا در حدود 20 متر می باشد که می تواند تا حدود 20 متر صعود کند.
- در هنگام نصب وسایل و لوازم بالابر ساختمانی از یک متخصص در امور فنی کمک بگیرید تا با کمترین میزان زمان و خطر کار خود را شروع کنید.
- همان طور که گفته شد از الکتروموتوری استفاده کنید که دارای سیم پیچ تمام مس بوده و از قدرت و توان کافی برای بالا بردن مصالح برخوردار باشد.